Διεύθυνση:  Χαλκέων 11, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54631

Τηλέφωνα:  +30 2310232301, +30 2310232307, +30 6951565651

Ωράριο Λειτουργίας:  Δευτέρα – Παρασκευή: 9 π.μ. – 7 μ.μ. Σάββατο: 10 π.μ. – 2 μ.μ.

Email: info.alphaermis@gmail.com

Σπουδές στην Ελλάδα

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το σύστημα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα αποτελεί πόλο έλξης για τους νέους ανθρώπους ανά τον κόσμο που επιθυμούν να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα σπουδών προσιτό και προσβάσιμο.

Ειδικότερα, πολλοί υπήκοοι τρίτων χωρών επιλέγουν να φοιτήσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια, καθώς, εκτός  από την πληθώρα κατευθύνσεων και ειδικοτήτων, υπάρχει επίσης μεγάλη αναγνωρισιμότητα των ελληνικών πτυχίων στο εξωτερικό. Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα στους διεθνείς φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελλάδα να ενταχθούν ανταγωνιστικά στην αγορά εργασίας, είτε αποφασίσουν να παραμείνουν στη χώρα, είτε επιλέξουν να εργαστούν μελλοντικά στο εξωτερικό.

Οι αλλοδαποί φοιτητές είναι υποχρεωτικό να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και μετέπειτα τους παρέχεται η δυνατότητα να φοιτήσουν στη σχολή στην οποία έχουν επιλεγεί. Η επιλογή των φοιτητών στις ανάλογες σχολές γίνεται βάσει του βαθμού απολυτηρίου του Λυκείου και της προτίμησης του εκάστοτε φοιτητή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια υπόκεινται στον έλεγχο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η ένταξη των αλλοδαπών στην Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ελλάδα εποπτεύεται από τον προαναφερθέντα αρμόδιο φορέα. Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα εμπεριέχουν τομείς όπως αυτός των επιστημών υγείας, των θετικών επιστημών, των ανθρωπιστικών, κοινωνικών και νομικών επιστημών, των επιστημών οικονομίας και διοίκησης, και, τέλος, των τεχνολογικών επιστημών.

Η εταιρεία μας Alpha Ermis αναλαμβάνει τη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών που πρέπει να υποβληθούν, καθώς και την παρακολούθηση της διαδικασίας για την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Για λοιπές πληροφορίες είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας!