Διεύθυνση:  Χαλκέων 11, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54631

Τηλέφωνα:  +30 2310232301, +30 2310232307, +30 6951565651

Ωράριο Λειτουργίας:  Δευτέρα – Παρασκευή: 9 π.μ. – 7 μ.μ. Σάββατο: 10 π.μ. – 2 μ.μ.

Email: info.alphaermis@gmail.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΣΕΡΒΙΚΑ

Μεταφράσεις Σερβικών – Μεταφραστικό γραφείο Alpha Ermis – Θεσσαλονίκη

_

Η Σερβική γλώσσα ανήκει στην ομάδα νοτιοσλαβικών γλωσσών (κροατική, σλοβενική, βουλγαρική και σκοπιανή διάλεκτος), ενώ όλες μαζί οι γλώσσες υπάγονται στην μεγάλη ομάδα σλαβικών γλωσσών (ρωσική, λευκορωσική, ουκρανική, πολωνική, τσεχική, σλοβακική και λούζιτσκο-σερβική).

Η Σερβική γλώσσα έχει διαλέκτους, οι οποίες πήραν το όνομά τους από τον διαφορετικό τύπο της αντωνυμίας што (στο) και είναι οι: στόκαβσκι, κάικαβσκι και τσάκαβσκι. Η στόκαβσκι διάλεκτος έχει τρεις προφορικές παραλλαγές, δηλαδή την έκαβσκι, την ίεκαβσκι και την ίκαβσκι παραλλαγή, σύμφωνα με τον τρόπο εκφώνησης του παλαιού φθόγγου jat. Κατ’ επέκταση βάση της Σερβικής γλώσσας θεωρείται η διάλεκτος στόκαβσκι με τη ανατολική εκφώνηση (έκαβσκι).Η σύγχρονη Σερβική γλώσσα δημιουργήθηκε με βάση τη δημοτική γλώσσα στον 19ο αιώνα και ως ο πιο άξιος ιδρυτής της θεωρείται ο Βούκ Στεφάνοβιτς Κάρατζιτς, ο μεγάλος διδάσκαλος του γένους.

Τα Σερβικά, επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Σερβίας και εκτιμάται ότι διαθέτουν συνολικά 10 εκατομμύρια ομιλητές. Τα Σερβικά ομιλούνται επίσης στο Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία. Η Σερβική γλώσσα ομιλείται επίσης και σε άλλες χώρες όπου κατοικεί σερβικός πληθυσμός όπως στην Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Ρουμανία, την Ουκρανία, καθώς και στην Αυστραλία.

Η τοπική εγγύτητα, οι στενές σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και οι ολοένα αυξανόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες ανάμεσα στις δύο χώρες, έχουν δημιουργήσει την επιτακτική ανάγκη γεφύρωσης της γλωσσικής επικοινωνίας. Σημαντικό τμήμα της επικοινωνίας είναι ο τομέας της Μετάφρασης, με το μεταφραστικό γραφείο “Alpha Ermis”  με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τις χαμηλές του τιμές στις μεταφράσεις να αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την υλοποίηση των μεταφράσεων της Σερβικής γλώσσας.

Μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο μας Alpha Ermis για την άμεση εξυπηρέτησή σας!

Alpha Ermis |Translation| Business| Legal

                                                                                                                           Χαλκέων 11, Θεσσαλονίκη (κέντρο)

                                                                                                          (+30) 2310 23 23 07, (+30) 2310 23 23 01, (+30) 6951565651

                                                                                                                                     info.alphaermis@gmail.com