Διεύθυνση:  Χαλκέων 11, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54631

Τηλέφωνα:  +30 2310232301, +30 2310232307, +30 6951565651

Ωράριο Λειτουργίας:  Δευτέρα – Παρασκευή: 9 π.μ. – 7 μ.μ. Σάββατο: 10 π.μ. – 2 μ.μ.

Email: info.alphaermis@gmail.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΡΩΣΙΚΑ

Μεταφράσεις Ρωσικά

Το μεταφραστικό γραφείο “Alpha Ermis” είναι μια διεθνής εταιρεία,  όπου η Ρωσική γλώσσα και ο πολιτισμός κατέχουν μια ιδιαίτερη, εξέχουσα θέση στις επαγγελματικές μας δραστηριότητες.  Η Ελλάδα και η Ρωσία δεν είναι απλά δυο χώρες δεμένες μεταξύ τους με στενή συνεργασία. Εδώ και χίλια χρόνια τους δυο λαούς συνδέουν πολιτισμικές και θρησκευτικές σχέσεις, η αξία των οποίων είναι απαράμιλλη και διαχρονική.

Η ανάπτυξη της Ρωσικής λογοτεχνικής γλώσσας οφείλεται στην επίδραση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Χάρη στο έργο των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, οι οποίοι, όπως είναι γνωστό, ήταν τέκνα της πόλης μας, οι Σλάβοι απέκτησαν δικό τους αλφάβητο, το οποίο οι Ρώσοι χρησιμοποιούν μέχρι και σήμερα, σε αντίθεση με μερικούς Σλαβικούς λαούς που προτίμησαν τη Λατινική γραφή. Η Ελληνική πνευματική λογοτεχνία συνέβαλε στη διαμόρφωση της Ρωσικής γραμματείας, η οποία συνεχίζει να είναι πλούσια και πρωτότυπη ακόμα και στις μέρες μας, όταν όλο και περισσότεροι συγγραφείς στρέφονται στη συγγραφή βιβλίων για εύκολο και επιφανειακό διάβασμα.

Η Ρωσική γλώσσα είναι πολύ πιο στενά δεμένη με την Ελληνική από ό,τι νομίζουμε. Οι Ρώσοι δανείστηκαν από τους Έλληνες όχι μόνο το εκκλησιαστικό λεξιλόγιο και τους επιστημονικούς όρους, αλλά και τις βασικές αρχές της μορφολογίας, γραμματικές και συντακτικές δομές, και, τέλος, πολλές καθημερινές λέξεις, όπως π. χ. «καράβι», «κρεβάτι» κ. α. Όμως, και οι Σλάβοι εμπλούτισαν την Ελληνική γλώσσα σε πολλά επίπεδα, από τα Βορειοελλαδίτικα τοπωνύμια έως και την σημαντική επιρροή της Ρωσικής λογοτεχνίας, την οποία θαύμαζαν ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Γιώργος Σεφέρης και πολλοί άλλοι σπουδαίοι λόγιοι και πνευματικοί της εποχής. 

Οι σχέσεις αυτές μας καθιστούν υπεύθυνους να εκπονούμε τις μεταφράσεις Ρωσικών με προσοχή, σεβασμό, αγάπη, αλλά πάνω από όλα αφοσίωση. Ποιος ξέρει, ίσως και το έργο μας αποτελεί μια κλωστή στο χειροποίητο υφαντό της διαχρονικής παράδοσης και μπορεί να ενισχύσει τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών. Οι ειδικοί μας, πολλοί εκ των οποίων γνωρίζουν όχι μόνο τη Νεοελληνική και τη Ρωσική γλώσσα, αλλά και τα αρχαία Ελληνικά, και τα παλαιοσλαβικά, έχουν εκπονήσει πολλές σημαντικές επιστημονικές μεταφράσεις, ανάμεσα στις οποίες ήταν και μεταφράσεις ιστορικών πηγών. Μια άλλη πτυχή της δραστηριότητάς μας που μας καθιστά υπερήφανους είναι η συνεργασία μας με την Εκκλησία. Εδώ και πολλά χρόνια οι μεταφραστές μας αναλαμβάνουν τις πλέον εξειδικευμένες μεταφράσεις για λογαριασμό των μοναστηριών του Άγιου Όρους, των Μητροπόλεων και των εκκλησιαστικών ιεραρχών και των δυο χωρών.

Ελπίζουμε να μείνετε μαζί μας και θα φροντίσουμε να σας ενημερώνουμε τακτικά για το έργο μας και τα επιτεύγματά μας στον χώρο της μετάφρασης.

Μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο μας Alpha Ermis για την άμεση εξυπηρέτησή σας! 

Alpha Ermis |Translation| Business| Legal

Χαλκέων 11, Θεσσαλονίκη (κέντρο)

(+30) 2310 23 23 07, (+30) 2310 23 23 01, (+30) 6951565651

info.alphaermis@gmail.com