Μεταφράσεις Ουκρανικά – Μεταφραστικό γραφείο Alpha Ermis – Θεσσαλονίκη

Η Ουκρανική γλώσσα(ουκρανικά: украї́нська мо́ва,ukrayins’ka mova,) ανήκει στην ομάδα των ανατολικών από τις Σλαβικές γλώσσες και είναι η επίσημη γλώσσα της Ουκρανίας. Διάλεκτοι όπως η Surzhyk και η Balachka μιλιούνται στην Ουκρανία και σε μερικά μέρη της Ρωσίας. Στον γραπτό λόγο χρησιμοποιεί το Κυριλλικό αλφάβητο . Έχει κοινό σε έναν βαθμό λεξιλόγιο με γλώσσες γειτονικών σλαβικών εθνών, ιδιαίτερα με την Πολωνική, τη Σλοβάκικη στα δυτικά και τη Λευκορωσική >με τη Ρωσική στα βόρεια και τα ανατολικά.

Τα ίχνη της Ουκρανικής γλώσσας ανιχνεύονται στην Αρχαία Σλαβική γλώσσα του πρώιμου μεσαιωνικού κράτους των Ρως του Κιέβου. Στην πρώτη φάση της ονομαζόταν Ρουθηνική στην δυτική Ευρώπη. Η Ουκρανική είναι σε ευθεία γραμμή απόγονος της καθομιλουμένης γλώσσας που χρησιμοποιούσαν οι Ρως του Κιέβου από τον 10ο έως τον 13ο αιώνα.

Αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην Ουκρανική γλώσσα και τις ιδιαιτερότητες της έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες μεταφραστές του Μεταφραστικού γραφείου Alpha Ermis”  με έδρα τη Θεσσαλονίκη  αναλαμβάνουν τις μεταφράσεις των κειμένων σας στα ουκρανικά σε οποιοδήποτε είδος και αν ανήκουν.