Μεταφράσεις Ουγγρικών – Μεταφραστικό γραφείο Alpha Ermis – Θεσσαλονίκη

vengerskij_yazyk

Τα Ουγγρικά είναι μία από τις λίγες γλώσσες της Ευρώπης που δεν είναι ινδοευρωπαϊκής προέλευσης και συγκαταλέγεται στις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα Ουγγρικά ανήκουν στην οικογένεια των Ουραλικών γλωσσών και είναι η μητρική γλώσσα περίπου δεκαπέντε εκατομμυρίων κατοίκων, όχι μόνο στην Ουγγαρία αλλά και στη Σλοβακία, τη Σερβία, την Αυστρία, την Κροατία, την Ουκρανία και σε κοινότητες μεταναστών σε άλλες χώρες όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Γερμανία. Η μεγαλύτερη μειονότητα ζει στη Ρουμανία και αποτελείται από 1,4 εκατομμύρια Ούγγρους.

Τα Ουγγρικά έχουν χαρακτηριστεί ως μία από τις δυσκολότερες γλώσσες της Ευρώπης στην εκμάθηση τους καθώς δεν έχουν συνάφεια με τα Γερμανικά τα Σλαβικά ή τα Ρωμαϊκά τα οποία συναντώνται στο 95% των γλωσσών στην Ευρώπη.

Απαιτητική κρίνεται επίσης και η μετάφραση τους, καθώς σε ένα κείμενο  είτε η Ουγγρική γλώσσα αποτελεί τη γλώσσα στόχο, είτε τη γλώσσα πηγή, πολλές είναι εκείνες οι ιδιαιτερότητες της γλώσσας που απαιτούν από τον μεταφραστή να διαθέτει τόσο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά όσο και την απαραίτητη ειδίκευση προκειμένου να αποδώσει το συνολικό νόημα του κειμένου με πληρότητα και ακρίβεια.

Έχοντας ευρεία γνώση του αντικειμένου της μετάφρασης και των δυσκολιών της ειδικά σε ότι αφορά τις μεταφράσεις Ουγγρικών το μεταφραστικό γραφείοAlpha Ermis” βρίσκεται στη διάθεσή σας στο κεντρικότερο σημείο της Θεσσαλονίκης με μοναδικό σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας μεταφραστικών υπηρεσιών σε χαμηλές τιμές στους πελάτες της.